“Wat ik zo geweldig vind aan skaten, deels door die vrijheid, is dat er dus eigenlijk geen geschreven regels zijn. Wel ongeschreven regels die zorgen voor veiligheid en structuur tijdens het skaten. Je kunt met iedereen skaten wanneer en waar je maar wilt skaten. Leeftijd, geslacht en afkomst doen er niet toe. Dat is allemaal enorm gemixt”

Maatschappelijke waarde

Skateland vervult meerdere maatschappelijke functies. Als ‘opvang’, het biedt een veilige thuishaven en een hechte community voor duizenden kinderen en jongeren. Als talentontwikkelaar, de jeugd wordt handvatten en voorzieningen geboden die bijdragen aan ontwikkeling van talent en sociale vaardigheden. En zeker niet te vergeten het aanbieden van een recreatief kader waarbinnen voor een lage prijs veilig en vertrouwd gesport kan worden. Het gezegde: “sport verbroedert” heeft zeker ook bij Skateland haar invloed. Het is “de liefde voor de rollersport” wat verbindt: integratie van verschillende bevolkingsgroepen en –klassen gaat dan eigenlijk vanzelf.


# Verleggen van grenzen & incasseren van tegenslagen (vallen en opstaan)#door oefenen, meer vaardigheid & toename in zelfvertrouwen en zelfstandigheid# Versterken van zelfbeeld & vergroten sociale communicatie# Respect voor ongeschreven regels, geen scheidsrechter nodig# Op basis van ervaringen keuzes maken, deze trick doe ik wel of niet# Solo sport, maar toch samen! Rekening houden met anderen & samen successen vieren