Verenigingen in beeld

Om de 25 Schoolsportverenigingen mogelijk te maken werken we met 63 sportverenigingen en overige aanbieders samen. Zo kunnen 27 verschillende sporten worden aangeboden. Hieronder is een aantal verenigingen uit de afgelopen 12,5 jaar uitgelicht.

Klik op de titel om het volledige artikel te lezen.


De volledige lijst met sportaanbieders vind je hier:

In het schooljaar 2017/2018 stroomden meer dan 35 kinderen via een Schoolsportvereniging door naar Hockeyclub Delfshaven om competitiewedstrijden te spelen. Het aantal jeugdteams bij de club stijgt, mede dankzij de samenwerking met de Schoolsportverenigingen.

Turnvereniging ASV-Advendo sloot zich in 2009 aan bij de Schoolsportvereniging. In bijna tien jaar tijd groeide de club van 100 naar 300 leden. De vereniging heeft inmiddels een belangrijke rol in de wijken waar ze trainingen aanbiedt. ‘Ik zie kinderen opbloeien’.

Nog nooit hadden ze een officiële tafeltenniswedstrijd gespeeld. Maar in januari 2015, 3,5 jaar nadat ze de smaak te pakken kregen via Schoolsportvereniging Crooswijk, streden Emanuel, Ibrahim en Yusuf om het Nederlands Kampioenschap bij de jeugd.

Meisjes die vaker de deur uit gingen en via volleybal hun lichaam en geest ontwikkelden, ouders die weinig van sport moesten hebben en opeens hun kind naar training brachten en moeders die makkelijker contact durfden te zoeken met de mannelijke coach van hun kinderen. Bij volleybalvereniging Hou Stand kwamen niet alleen veel jeugdleden via de Schoolsportvereniging binnen, maar werd ook een aantal drempels weggenomen in Delfshaven.

Mede dankzij de bijdrage aan de Schoolsportvereniging werd Atomium ’61 in 2011 een Sportplusvereniging. Een jaar later kreeg ook Budovereniging Alexander deze Sportplusstatus.

Leren op een bal te lopen of erop te balanceren. Samen een menselijke piramide vormen. Het is sinds schooljaar 2017/2018 mogelijk via de Schoolsportverenigingen Hillesluis en Het Oude Westen. Het is de eerste keer dat jongens en meisjes via een Schoolsportvereniging de kans krijgen deel te nemen aan circusactiviteiten.

De vraag naar activiteiten van Budo Vereniging Alexander was eind 2012 bij Schoolsportvereniging Lombardijen zó groot, dat de club aan de slag is gegaan op een satellietlocatie. Aan de Catullusweg kon vervolgens worden gesport door zowel middelbare- als basisscholieren.

De inzet van vrijwilligers is onmisbaar. Daarom stellen we je graag voor aan één van hen. Ginny Hoogendoorn doet naast haar baan graag iets terug voor de maatschappij.