Kinderen en ouders

Jaarlijks brengen we duizenden kinderen structureel in beweging. In 2017 waren ruim 3100 basisscholieren aangesloten bij één van de verenigingen. Hieronder een aantal verhalen en beelden van kinderen en hun ouders die vertellen over het sporten via de Schoolsportvereniging.

‘Meester, bent u kampioen geweest?’ Een meisje uit groep 6 van basisschool Bergkristal heeft, voordat ze de les uitloopt, nog één prangende vraag voor basketbaltrainer Niyi Pijper van Rotterdam Basketbal. ‘Ja’, antwoordt de 18-jarige Rotterdammer. ‘Maar niet van de hele wereld hoor.’ Dat is nog een toekomstdroom. En dat te bedenken dat de basketballer en SSV-trainer pas tien jaar geleden met de sport kennismaakte, via de Schoolsportvereniging.

Donovan Peters (19 jaar) was één van de eerste leden die via de Schoolsportvereniging op Katendrecht bij Spartaan ’20 terechtkwam en is al jarenlang een actief lid van de voetbalclub.

Chrys Varela heeft een sportersdroom: een medaille behalen op de Olympische Spelen. Via Schoolsportvereniging Lombardijen maakte hij kennis met karate bij Unity99. Inmiddels bevindt de middelbare scholier zich aan de Nederlandse karatetop (in de categorie onder de 21 jaar)

Voor zes Rotterdamse scholieren kwam een droom uit. Het gezelschap schitterde in 2014 met een hiphop-act in het RTL 4-programma Everybody Dance Now en behaalde zelfs de halve finale. Bijzonder: de zes besloten pas twee jaar eerder serieus te gaan dansen. Ze meldden zich aan bij Schoolsportvereniging Het Oude Westen en ontwikkelden via die weg hun talent bij Dansschool Moves! Rotterdam.

Ouders leggen uit waarom de schoolsportvereniging zo belangrijk is.

Moeders uit de Afrikaanderwijk zijn zelf structrueel gaan bewegen. Wekelijks volgen zij zumbalessen, ooit gestart via de SSV.

Kinderen leggen aan Erica Terpstra uit welke sporten zij het leukst vinden.

De kinderen van HC Feyenoord showen waarom de sport en locatie Afrikaanderwijk de leukste is van Rotterdam.